לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עוף קפוא כשר לפסח שאוחסן בניילון במקפיא עם חמץ

שאלה בהלכות פסח:
האם מותר להשתמש בעוף קפוא שעטוף בניילון נצמד וכשר לפסח, ששהה במקפיא ביחד עם דברי חמץ כמו פירורי חלה וכדו'?
יישר כח.

תשובה:

אם לא היה קרח בתוך המקפיא בין השקית לפרורים, אלא שהפירורים היו על המגירה ולידם או על גבם היה מונח העוף, אין בזה כל חשש [אם כי יש לבדוק היטב שח"ו לא נכנס שום פירור לעוף], אך אפילו אם היה שם קרח על המגירה או המדף הכרעת רוב הפוסקים שאין בזה חשש, כיון שהקרח לא נחשב לדבר לח ולא נחשב כנכבש עם חמץ.

מקורות:

עי' ספר מגילת ספר (בשר בחלב סי' קה ס"א אות י) שהביא דעת הפוסקים בזה, ואם כי שבשו"ת קנה בשם (ח"ב סי' טז) מחמיר בזה וכן כתב בהערה לספר בשר בחלב (הרחקות והזהרות) ודיברתי עמו ואמר לי שעיקר החומרא שלו הוא רק במקפיא שאינו מקפיא "NO FROST" רק מקפיא שיוצר קרח, ולכן במקפיא שהוא NO FROST אין מקום להחמיר בזה, אך גם במקפיא עם קרח יש להקל וכן המנהג.