פסלי חיות בבית

שלום כבוד הרב.
יש לנו פסלים של חיות בבית (לא יותר מידי גדולים) והשאלה שלי היא האם מותר להחזיק פסלים בבית שהם לא בדמות אדם אלא בדמות חיה. שחס וחלילה לא יעבור עבירה של עבודה זרה.
תודה כבוד הרב.

תשובה:

מעיקר הדין מותר להשאירם בבית ואף אם יש בהם דמות של שור או טלה יש מקילים, ויש שהחמירו בכל מיני צורות בעלי חיים, אך המנהג להקל

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' קמא ס"ו שהתיר כל צורת מיני בע"ח וע"ש בש"ך שתמה שהרי דמות אריה ושור אסור והו"ה טלה וגדי וכד', ועי' דרכ"ת שהביא ישוב של היד הקטנה שלא נאסר מעולם רק דמות טלה שבמזלות דהיינו צורת המזלות עצמם ולא צורת טלה שהיא כעין דכעין של צורת המזלות.