הוספת הטבות לעובד

בס"ד
בנושא ריבית, אם עשיתי עבודה מסויימת לאדם מוכר לי בלי קביעת תשלום מראש, ובאחד הזמנים כאשר בא לעסוק עימי בעניין העבודה הנ"ל נתן לי קופסא עם דברי מאכל מבלי לפרש שהיא בעבור אותה העבודה, ולאחר מכן אף שילם סכום שלא דרשתי ממנו, אלא כראות עיניו, ויש לציין שהעבודה נעשתה ברוח של רצון לעזור, האם יש באותו דבר מאכל משום ריבית?

תשובה:

שלום רב,

אין שום חשש. ההטבה היא תמורת העבודה. אדרבה המכר נוהג כראוי בכך שהוא מתגמל בכל ליבו למי שעושה לו עבודה.