חתונה 'פיקטיבית'

שלום
אני ואישי נישאנו בבית כנסת (הייתה רק חופה) ללא מסיבה, עקב מחלת אביו של אישי. יומיים לאחר החופה אביו של אישי נפטר. כעת אנו רוצים לערוך מסיבת חתונה, לאחר תום שנת האבל. האם מותר שוב לערוך חופה, ללא 7 ברכות, אך עם טקס הטבעת ושבירת הכוס?

תשובה:

זוהי שאלה עדינה. מחד, הרצון שלכם לערוך מסיבת חתונה מאד מובן. מאידך, ומכמה סיבות, אין זה מן הראוי לתת לאנשים תחושה כאילו אתם מתחתנים עכשיו, כשכבר התחתנתם לפני שנה.

לכן, הייתי ממליץ לערוך את הטקס, כפי שאתם חושבים שיהיה מתאים, אך בצורה שלא תשאיר בעיני הנוכחים ספק בעובדה שאין כאן נישואים "אותנטיים". בהזמנות שתשלחו, אל תכתבו נוסח מקובל, אלא נוסח מקורי, הזמנה ל"שמחת החיים הנשואים", או משהו אחר, לפי טעמכם. אין שום בעיה שיהיה טקס טבעת ושבירת כוס, אבל אל תעשו את הטקס תחת הפיקוח של רב (כאילו הוא מפקח על טקס אותנטי), אלא בצורה יותר ספונטאנית, פחות פורמאלית. כך גם לעניין החופה. אתם לא זקוקים לטקס הפורמאלי, כך שאתם יכולים להשתמש בדימיון, ולמצוא דרכים מקוריות להביע את "שמחת חיי הנישואין" בצורה הכי מתאימה לכם.

שיהיה במזל טוב!