שאלה:
אם יש לי תנור חלבי וחיממתי שם בטעות בשרי מותר לי להשתמש שוב עם התנור למאכל חלבי?
תשובה:
שלום וברכה
יש להכשיר את התנור… לנקותו היטב היטב, להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, ולהפעילו על חומו המירבי חצי שעה כשהוא ריק. הכשרה זו מועילה לתנור עצמו, אם היתה זו תבנית חלבית בת יומה [ששימשה לחלבי בתוך 24 שעות לשימוש הבשרי] אין לה הכשרה אלא בליבון חמור שהוא בלתי אפשרי בדרך כלל ויש לזרוק, אבל אם לא היתה בת יומה ניתן להכשירה באופן הנ"ל.
יום נעים.