ערבוב כפות בין תבשיל פרווה לבשרי

שאלה:

שלום רב. קודם כל תודה רבה על המענה של צוות רבני האתר!! זו עזרה גדולה עבורנו, אשריכם! ברצוני לשאול, הכנו תבשיל פרווה ותבשיל בשרי בנפרד.. חלק מהמשפחה ערבבו בין שני התבשילים בצלחת שלהם, אך אף אחד לא זוכר אם הפריד את הכפות בין שני התבשילים למרות שאנו משתדלים כמה שאפשר לא לעשות זאת.. כף שערבבה תבשיל בשרי, הוכנסה לתבשיל פרווה ללא שטיפה- האם התבשיל הפרווה נהפך לבשרי? ואם אין אפשרות לדעת אם דבר זה נעשה או לא? איך מתייחסים לתבשיל הפרווה? האם צריך לספור שש שעות אחריו? מקווה שהשאלה מובנת תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

באופן כזה שכף בשרית מלוכלכת נכנסה לתבשיל פרווה, אין לאכול את המאכל הפרווה עם חלב, אבל אין צורך להמתין ביניהם שש שעות.