תענית דיבור בשבת

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א שלום; הרמב"ם כתב בספריו שכל דבר מצווה שאדם עושה בשבת הוא פי 1000. מדברי הרמב"ם אדם שעושה תענית דיבור בשבת ומסיים את כל ספר תהילים ג"פ נחשב לו שעשה 65 מליון תעניות או רק 65 אלף.

תשובה:

לא הבנתי למה במיליונים.. אבל באופן כללי לא נראה לי שהזמן המתאים לתענית דיבור זה בשבת, נכון שבשבת יש לדבר דברים נעימים משפחתיים דברי תורה ורוממות, אבל גם הרבה שמחה, שבת זה לא זמן לתענית ולסיגופים אלא זמן של תענוג אמיתי באופן יהודי.

ברכה והצלחה.