טיסה בליל שבת קודש

שאלה:

שלום כבוד הרב אני נמצאת כעת עם 3 חברות בתאילנד, גילינו כעת שחברת איסתא עשתה טעות עם הטיסת חזור שלנו ושאנחנו מיועדות לטוס בשישי בלילה במקום במוצ"ש איסתא לא מוכנה לדחות או להקדים את הטיסה שלנו ודורשת על כך 250 דולר . מה לעשות? הבנות קצרות בכסף אבל מצד שני לא רציני לטוס בשישי בלילה אנא עזרתך

תשובה:

חלילה חלילה ושוב חלילה! מוטב להפסיד כל כסף שבעולם ולא לחלל את השבת!!! אשריכן שאתן זוכות להפסיד סכום זה למען שמירת השבת, זכות זו תעמוד לכן בעזרת ה' לאורך ימים לזכות לכל הדברים הטובים.

באתן לידי נסיון, אנא, אל תבואו לידי בזיון, היו יהודיות גאות, וזכות השבת תעמוד לכן.

בהצלחה רבה.