תפילין של ראש שהתיתורא יוצאת מחוץ למקום השיער

שאלה:

האם מי שהתפילין בולטות קצת למטה מקו השיער לא יצא ידי חובה ? או שזה רק מעיקר הדין?

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' כז ס"ק לג כתב שגם התיתורא צריכה להיות במקום השיער, וראה עוד במסגרת השולחן סי' י בשם השלחן שלמה שיש להקפיד אפילו על קצוות התיתורא הכל שיהיה במקום השיער. אמנם יש שלימדו זכות על המקילים בזה ראה דעת קדושים בסי' כז וע"ע חקל יצחק סי' א-ב, אבל ודאי לכתחילה יש להקפיד בכך.

יום נעים.