תפילת שחרית מוקדמת

שאלה:

שלום, האם מותר להתחיל להתפלל שחרית ב90 דקות עלות השחר, להניח תפילין (ללא ברכה) ואז לברך על התפילין בזמנם (לאחרי דזמרא, הבנתי שרק לאחרם ניתן לברך על תפילין שהונחו שלא בזמנם) ולהמשיך את התפילה כולל תפילת העמידה ולסיים קודם הנץ (אני מתנייד בתחבורה ציבורית החל משעה 6:40 שזה הנץ, כולל שני אוטובוסים ומתחיל לעבוד בשעה 8 בערך ולא מתאפשר לי להתפלל שחרית במקום עבודתי)? תפילת שחרית מלאה ביחיד לוקחת לי כשעה ורבע (ז"א מ5:01 עד 6:16 בערך).

תשובה:

שלום וברכה

תוכל להתפלל ברכות השחר עד סיום פסוקי דזמרה עד 5:35 זמן הנחת תפילין [משתנה כל יום אבל כרגע], ואז להניח תפילין בברכה ולהמשיך להתפלל. במדיה ואתה נאלץ לצאת מיד אחר שמונה עשרה, תסיר אז את התפילין ותצא, ותשלים בדרך את שאר חלקי התפילה שלאחר תפילת העמידה.

ברכה והצלחה ויום נעים.