גדר אינו בן יומו – היה פרווה בינתיים

שאלה:

מה הגדר של אינו בן יומו? אם ביום א' בערב בישלו בשר וביום ב' בבוקר בשלו פרווה – הוא יהפך לאינו בן יומו רק ביום ג' בבוקר – 24 שעות לאחר בישול אחרון למרות היותו פרווה – או שמא ביום ב' בערב – 24 שעות לאחר בישול הבשרי? כומ"כ במידה וניקו את הסיר רק בבוקר ניתן עדיין להחשיב את ה"יום" מסוף הבישול? והאם יש נפק"מ אם ניקו במים קרים או חמים?

תשובה:

שלום וברכה

החישוב הוא תמיד מתי בישלו בו בשר באחרונה, הפרווה בינתיים אינו רלוונטי. כמו כן החישוב תמיד ממתי שהיה יד סולדת. אלא אם כן היה הבשר שרוי במים 24 שעות ברצף בכלי שזה כמו בישול משום דין כבוש כמבושל.