האם אפשר להתיר נדר הנעשה להרחקה מן האיסור

שאלה:

הגיע אלינו לכולל אדם דתי וביקש שנעשה לו התרה, בעבר היה בארץ מסויימת והגיע בה לידי מכשול, ונדר שלא יסע לשם, ועתה לרגל עסקיו הוא צריך לנסוע לשם ובא לפנינו להתיר לו את הנדר, האם מה שאסור להתיר נדרי איסור הוא רק כשמדובר במעשה איסור ודאי או אפילו בנדר להרחקה מאיסור. תודה רבה לרבנים שליט"א

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הנדר הוא כל כך עקיף, שלא לבוא במדינה פלונית, זה לא נחשב שבועה להמנע מאיסור שאין להתירה, כמובן צריך לברר אצלו כיצד הוא חושב שיצליח עכשיו להמנע מהאיסור ושלא יבוא חלילה למכשול מחמת עסקיו…

שבוע טוב ובשורות טובות.