מציאת דבר לא בעל ערך

שאלה:

שלום, השבוע כשירדתי מהאוטובוס מצאתי מחזיק מפתחות ליד התחנה..אבל מחזיק מפתחות זול..לא יקר..עולה לערך 3 ₪. אז,האם: 1. בגלל שהוא חפץ לא בעל ערך רב אני יכולה לקחת את המחזיק הזה? 2. או אני יחזיר אותו לשם..ככה שמי שאיבד את זה ימצא את זה באותו מקום..? 3.אני אכתוב פתק 'השבת אבידה' ליד המקום ששם נאבד ויתלה? (ואם אחרי שאני אכתוב את הפתק ואף אחד לא יתקשר האם אחרי זה אני יכולה לקחת את זה לעצמי?)

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה לא משנה מה גובה המציאה דין פרוטה כדין מאה. וכאשר יש חובת השבה לא משנה מהו מחיר המציאה.

ולכן ראשית כל יש לבדוק האם יש סימן על גבי המציאה, האם כתוב שם או חריטה מסוימת על גבי המחזיק מפתחות. אם אין סימן אין חובת השבה והרי הוא שלך. ואם יש סימן יש לתלות פתק במקום שבו נמצאה האבדה.

בהצלחה.