החזר כספי עבור תרומת יום לימוד

שאלה:

שבוע טוב, מדי חודש אני נוהג לתרום סכום מסויים של כסף לישיבה להקדשת יום לימוד לעילוי נשמת אבי. באותו יום שתרמתי, הגעתי לאותה ישיבה להתפלל מנחה וראיתי שאין לומדים בישיבה. פניתי לגבאי והוא אמר לי שהתלמידים יצאו מוקדם היום עקב חתונה של אחד מחבריהם. האם אני רשאי לבקש את כספי חזרה / לבקש שילמדו עבורי ביום אחר ?

תשובה:

אין טעם לבקש את הכסף בחזרה, אני משוכנע שאין להם כל יום תורם, תבקש מהגבאי שביום שאין תורם מסויים יקדישו את סדר אחרי הצהריים או הערב לעילוי נשמת אביך, בהתאם לתרומה שנתת.

שבוע טוב.