מחילת חוב מכספי מעשרות

שאלה:

שלום הלוואתי לחברה שלי סכום כסף, עברה תקופה והיא לא החזירה היא כנראה כבר לא זוכרת. בגלל שהיא במצב כלכלי דחוק ואחרי לידה לא נעים לי לבקש ממנה את הכסף השאלה האם אני יכולה להקדיש את סכום החוב שחייבת לי כמעשרות? ובכך לא לגבות אותו ממנה?

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בסכום שאינו אבוד לגמרי ובאופן כללי תוכלי לגבותו ממנה זה אפשרי, אבל אם מדובר בסכום לגמרי אבוד ובלאו הכי אין מצב שתבקשי ממנה, אין טעם לנכות ממעשרות.

תזכי לעשות תמיד רק טוב.