קניית ציוד לרכב מכספי מעשרות – כונן באירגון ידידים

שאלה:

שלום וברכה ! אם יש לי כעת סכום של כספי מעשרות ואני מתנדב בארגון ידידים ואני מעוניין לקנות בזה ציוד שבו אני אוכל לעזור לאנשים האם מותר לי ???

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה אכן כונן פעיל ויוצא לך ממש לסייע לאנשים אורח קבע ויש לך צורך בציוד – מותר לקנות ממעשרות, היות ומן הסתם כמנהג העולם לא היתה כוונתך במנהג המעשרות לתת דוקא לעניים אלא גם לקיים בזה מצוות שאינן מחוייב בהן. אלא שהגיוני שאכן הציוד הזה בחלקיו המתכלים והחד פעמיים, יהיה מיועד רק לעזרה ולא לשימוש עצמי..

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זהו פה מתחזקת שאלתי
    האם כשאני קונה את זה אסור לי להשתמש בזה ?

    והאם קנית הציוד מחייבת אותי לצאת לקריאות גם כאשר אני עייף או לא יכול ?

    והאם יש הבדל בין ציוד שהוא חד פעמי לבין ציוד שהוא רב שימושי לעניין שימוש עצמי ? או שאם אני יזדקק לזה אני יוכל לפחות לשים לעצמי קופה שבה אני יפדה את השימוש העצמי שלי (בדברום החד פעמיים)

  2. כתבתי שתי נקודות ודייקתי בדברי: אם אתה כונן פעיל זה אפשרי, לא אמרתי כל קריאה וגם כשאתה עייף וכו', אבל כונן פעיל שאכן מחלץ אנשים מספר פעמים בשבוע.
    כמו כן לגבי שימוש עצמי חילקתי בין דברים חד פעמיים שאולי אתה רשאי ללוות אותם אבל להחזיר, לבין שימוש בכלים עצמם שזה מותר כל שאינם ניזוקים מחמת השימוש.