הכשרת כיריים של גז

רבני בית ההוראה
כ"ו אב ה'תשע"ט

שאלה:

שלום וברכה, רציתי לדעת איך מכשירים כיריים של גז, יש בזה את החלק של הברזלים שעליהם מונח הסיר, ויש עוד עיגול (כמין מכסה) במקום של האש – שמסביבו יוצאות הלהבות – איך מכשירים את זה? תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

ראשית מנקים היטב עם חומר מסיר שומנים וכו’.

לאחר מכן, המבערים. כיון שהאש יוצאת מהם ושורפת כל דבר הנמצא עליהם מיד מעיקר הדין אינם צריכים הכשרה כלל, ולכתחילה ידליק את כל המבערים בבת אחת למשך כמה דקות כדי שיישרף כל הלכלוך הדבוק בהם.

החצובות שעליהם מונחים הסירים. כיון שלפעמים נשפך עליהם חמץ ונבלע ע”י האש יש לנקותן היטב וללבנן באש, והדרך הטובה ביותר היא להניח אותם על הגז, ולהניח עליהם את הפח שמכסים בו בשבת [לאחר שינקו אותו היטב], ולהדליק את כל המבערים בבת אחת למשך 10 דקות.

המגש או הצלחות המונחים תחת החצובות שעליהם נשפך כל האוכל שגולש מהסירים צריכים הגעלה מכלי ראשון, כיון שהמגש מתחמם על ידי הסירים והמבערים לחום שהיד סולדת בו, ולכן ינקם היטב עם חומר לניקוי תנורים שיפגום כל מה שדבוק בהם וימתין כ”ד שעות, ויערה שם מים וכשמדליק את המבערים לצורך ליבון החצובות יורתחו על ידי המבערים ונחשב להגעלה.

יצויין שניתן להשתמש בכיריים גם בלי הכשרה אם הם נקיים לגמרי ולא היו בשימוש 24 שעות, ובתנאי שהסיר שמניחים עליהם יבש לגמרי בתחתיתו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *