אורך רצועות תפילין של ראש

שאלה:

שלום וברכה , מה צריך להיות אורך רצועות התפילין של ראש ?, והאם חייב שרצועת הצד הימני תיהיה ארוכה יותר משל השמאלי?

תשובה:

שלום וברכה

הסיבה לכך שהרצועה הימנית ארוכה יותר, משום שבראשונים כתבו שרצועה של ימין תגיע עד הטבור ושל שמאל עד החזה, ובטור הביא שיש אומרים ששל ימין תגיע עד מקום המילה ושל שמאל עד הטבור, אבל אין צורך שהרצועה הימנית תהיה יותר ארוכה ממקום המילה.