שמונה עשרה כשאינו יודע באיזה צד ירושלים

שאלה:

אני מתגייס בקרוב לתפקיד קרבי, בבסיס יש בית כנסת והשאלה שלי לגבי השטח אם אין לי מצפן ואני לא ממש יודע לאיזה כיוון להתפלל מה אני אמור לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

אני משוכנע שבדרך כלל יודעים מה הכיוון, זה הרי משהו מאוד בסיסי בניווט… בשביל מה שולחים חייל לניווט אם הוא לא יודע לאיזה צד הוא פוסע, למצרים או לסוריה… אבל עכ"פ כשלא יודעים מכוונים את הלב לכיוון המקדש, כמובא בגמרא בפרק אין עומדין ובשו"ע בסי' צד לגבי מי שמתפלל תוך כדי נסיעתו.

בהצלחה רבה בתפקידך למען עם ישראל!

תחזרו כולכם בשלום.