מאכל חזקת בשרי בתוך סעודה חלבית- בנפרד

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול אם זה בעיה לנהוג כפי שאני נוהגת.
לפעמים אני מכינה כריך עם גבינה
ולאחר שמסיימים את הכריך, מוגש מרק שבושל בכלי בשרי או סלט עם חריף שנחתך בכלים בשריים.
הכריך החלבי והסלט/מרק לא נאכלים במעורבב. אלא קודם הכריך ורק לאחר מכן הסלט/מרק.
האם זה אפשרי?

תודה רבה,

תשובה:

שלום וברכה

יש לרחוץ את הפה שלא ישארו בו שאריות חלביות, או לאכול משהו באמצע.

לענין המתנה בדבר חריף נחלקו הדעות והמיקל יש לו על מה לסמוך: בדרכי תשובה סי’ פט ס”ק מב הביא ממשמעות דברי הפרי מגדים שאסר לאכול בצל זה בתוך שש שעות לארוחה בשרית, אולם היד יהודה שם מיקל בזה, וכן הובא להלכה בקיצור שו”ע פויפר בשם הגר”ש אלישיב, להקל.