לימוד משנה או גמרא וכיצד?

שאלה:

בס"ד.
יש לי מספר שאלות על לימוד המשנה..

ראשית אודה שלא הצלחתי מעולם לסיים סדר ואף בקושי מסכתות סיימתי..
אני חושב שאחת הסיבות לכך היא שלא ברור לי היכן עובר הגבול בין לימוד המשנה ללימוד הגמרא דהיינו מה הלימוד הנצרך? פשוט להפגש עם המושגים שתהיה תמונה כללית? או שמא להכנס ולהבין מושגים וגם את טעמי המחלוקות או גם את הפרטים שמוזכרים?
במילים אחרות לא ברור לי איך ללמוד כמה להתכעב מה צריכה להיות התכלית והמגמה בלימוד?
מה מקומו של לימוד המשנה? למה שפשוט לא נלמד גמרא?(על אותן מסכתות שיש עליהן בבלי/ירושלמי).
כאמור טרם סיימתי סדר.. האם עדיף לסיים תחילה מועד שקל יותר אך יש עליו גם בבלי?
או שמא עדיף לי להתמקד בסדר שאין עליו בבלי כמו זרכים קדשים טהרות?
תודה לרב על הזמן. אני מודה לך מאוד.

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, מי שמסוגל ללימוד גמרא, את עיקר עיונו ישים בגמרא, ולימוד המשנה הוא רק לימוד מהיר ופשטני כדי לקבל מושגים כלליים, אבל כדאי להתייעץ פרטני עם אחד מרבותיך שמכיר אותך.

בהצלחה רבה ושבוע טוב.