שתי פתילות בכוסית אחת

שאלה:

שכלום לרב
1. האם ניתן לשים 2 פתיל צף בתוך כוסית אחת שיחשב 2 נרות?
2. הכנתי פיצה מעל 2 ק"ג ושכחתי להפריש חלה. הרוב נאכל. מה לעשות עכשיו עם המעט שנשאר?

תשובה:

שלום וברכה

ידועים דברי השו"ע בסי' תרעא שאם מדליק שתי פתילות בכלי אחד לא נחשב לו אפילו לנר אחד כי נראה שזה מדורה, אא"כ כפה עליהן כלי המייצב כל אחת במקומה. כמו כן אם יש ביניהם מרחק אצבע – 2 ס"מ עולים לו לשנים. וראה משנה ברורה שם ס"ק יג, טז. ובחוט שני חנוכה עמ' שה מסתפק לענין פתיל צף שאינו רגיל להתחבר האם נחשב ככפיית כלי.