אופן נתינת הכסף שבקופת הצדקה

שאלה:

יש לי קופת צדקה משלי, לא של ארגון כלשהו ולא הבטחתי שאתרום את הכסף לעמותה מסויימת. הקופה שימשה אותי בעבר לתת בה צדקה בויברך דוד, 3 אגורות שהצטברו לסכום של 50 שקלים.

שאלתי היא האם ניתן להשתמש בכסף זה ולהביא אותו לאנשים שבאים אלינו לבית הכנסת ומבקשים תרומה? (נניח סכום של שקל כל יום)

תודה

תשובה:

שלום וברכה

הכסף הזה מיועד להגיע לעניים אז בהחלט ניתן ליתנו לעניים הבאים לבית הכנסת, אבל למה בקצב כל כך איטי?

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום ותודה על התשובה
    הסיבה היא כיוון שבאים כמה אנשים שמבקשים צדקה כל יום (בתפילת שחרית) ואם אתן לכל אחד 50 שקל אני אשאר בלי כלום

  2. כסף שכבר הוקדש לצדקה אין סיבה לעכב אצלך. אחרי שתתן כסף זה אם יגיעו עוד אנשים תבחר לפי יכולותיך אם לתת עוד, אבל כסף זה כבר של צדקה.