גניבת דעת הגוי בקנית כרטיס טיסה

שאלה:

חברות טיסה מוכרים לפעמים טיסות לא ישירות ליעדים תיירותיים במחירי מבצע, לפעמים טיסה רק לחנית ביניים יקרה משמעותית מטיסה ליעד הסופי.
האם מותר לקנות כרטיס טיסה ליעד סופי, ולצאת בחנית ביניים. או יש מכך גזל הגוי/ גניבת דעת הגוי או איסור אחר?

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש מבצע מיוחד על טיסה של יעד סופי, ורוצה לנצל את המבצע ולקנות כרטיס במבצע ולהשתמש בחניית ביניים – אין איסור. אבל אם שינוי המחירים לא בגלל מבצע זמני, אלא מחמת שהעלות של הטיסה עם חנייה יקרה יותר, אסור להערים ולקנות כרטיס של טיסה זולה, ולעשות איתו שימוש של טיסה זולה. והעובר על כך נקרא גזל הגוי, ואולי להטעות את הגוי – ולגבי הטעיית הגוי במקח אסור.

מקורות:

אה שו"ע חו"מ סימן שמח סעיף ב. ובש"ך ס"ק ג שטעות במקח אסור.