הזמין קנייה באינטרנט והתלונן לפני הזמן על אי הספקת המוצר

שאלה:

שלום הרב!
מצוי שמזמינים מוצרים מחו"ל (כגון מהאתרים Ebay ו-AliExpress וכו') והמוצר לא מגיע, אז ישנה מדיניות שאם אני מתלונן הכסף מגיע חזרה..
האתר מבטיח שאם אני לא אקבל את המוצר עד תאריך מסויים (נניח א' בתמוז לצורך העניין), אני יכול להגיש תלונה, ואני התלוננתי לפני התאריך המסויים הזה (נניח א' בסיוון) וכביכול האתר קיבל את התלונה והחזירו לי את הכסף אך לבסוף המוצר הגיע (לפני התאריך שהם נקטו בו, דהיינו א' בתמוז), כבוד הרב שאלתי היא האם עליי להחזיר את הכסף?
עוד ידיעה חשובה, כלפי המוצרים הללו המוכר אינו יודע שקיבלתי אותם ככה שאין חילול ה' בסיפור…
תודה רבה וערב טוב

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הודעת לפני התאריך, נחשב שאתה הטעתה את הגוי, ופסק בשו"ע שטעות גוי מותרת כאשר הגוי טעה מעצמו, אבל להטעות את הגוי יש מחלוקת האם מותר. ולכן לכתחילה אין להטעות את הגוי, אמנם בדיעבד שכבר הטעתה, אין חובת השבה, מאחר ויש בזה מחלוקת. ובנוסף שבגזל הגוי פסק הנתיבות שלמרות שגזל הגוי אסורה, אבל אין חובת השבה בגזל את הגוי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ ריש סימן שמח ובנתיבות שם.