זמן הדלקת נרות חנוכה לנוהגים כשיטת ר"ת

שאלה:

שלום לכבוד הרב מה עושים אם האישה מתעקשת שנדליק את החנוכיה בזמן רבנו תם ולא בצאת הכוכבים .האישה נוהגת כל הזמנים לפי רבנו תם כמו למשל צאת צום או הליכה למקווה .ניסיתי למצוא מקור לכך ולא מצאתי באים אנחנו מפספסים את המצווה של הדלקת נר חנוכה הזמנה תודה

תשובה:

שלום רב,

פשוט צריכים להסביר לה את הרעיון שזמן רבינו תם אלו שנוהגים כך הוא מצד חומרא ולא משום שהם פוסקים כרבינו תם לגמרי, ולראיה, בכניסת שבת לא עושים מלאכות עד זמן רבינו תם. לכן. בכל מקרה שזמן ר"ת זה חומרא, שתחמיר אם היא רוצה, אבל כאשר זה קולא אין לה רשות להקל נגד ההלכה. ומשום כך גם בנרות חנוכה, הזמן הוא צאת הכוכבים, אין לה רשות סתם כך להקל כשיטת ר"ת. אם היא רוצה להחמיר גם כשיטת ר"ת בנרות חנוכה אפשר לשים שמן שילדק עד חצי שעה לאחר זמן רבינו תם, ובכך היא החמירה גם כשיטתו, אבל זמן ההדלקה הוא ודאי צאת הכוכבים הרגיל.