מעשרות ממתנות ברית מילה / מעשרות מקיצבת ילדים

שאלה:

שלום וברכה,
האם צריך לתת מעשרות מכספי מתנה שהתקבלו בברית ? ראיתי כאן באתר בש"ות שמקצבת ילדים מהביטוח לאומי אין להפריש מעשרות משום שזה נחשב לכסף של הילדים ולא של ההורים

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש להפריש זה כסף שניתן להורים ולא לילדים. גם מקיצבת ילדים המשולמת לחשבון ההורים יש להפריש, מה שאולי ראית זה לגבי חלק הקיצבה שמופרש לתוכנית חסכון לפי התוכנית החדשה, ואת זה הילדים יקבלו כשיגדלו. כמו כן, קיצבת מזונות שילדים מקבלים מהאב כאשר ההורים גרושים, יש לצדד שהיא של הילדים ולא של האמא ופטור ממעשרות. אבל קיצבת ילדים רגילה שההורים מתייחסים אליה כמו כל הכנסה אחרת ברור שחייבת במעשר.