שאלה:
רציתי לשאול במיני בלנדר שיש סכינים ברזל וגוף פלסיק שטוחנים בו פירות אם מותר לטחון בו בשרי ואח"כ חלבי או שצריך שתי בלנדרים?
תשובה:
שלום וברכה
כאשר טוחנים חם אין מה לדבר שאסור, זה פשוט, אבל גם כשטוחנים קר אין לעשות זאת בשום אופן משתי סיבות: א. זה כלי מעט מורכב ויש סיכוי שלא יהיה נקי באופן יסודי ונמצא שמתערב בשר בחלב. ב. הרי המנהג הוא שלא משתמשים אפילו בקר לבשר וחלב באותו כלי, לכל הפחות לבני אשכנז, ולכן יש להמנע. כמו כן, לפעמים הבלנדר עצמו מחמם סביבותיו מחמת התאמצות פעולתו.
יום נעים