לתרומות לחץ כאן

בלנדר לשימוש בשרי וחלבי בזה אחר זה

שאלה:

רציתי לשאול במיני בלנדר שיש סכינים ברזל וגוף פלסיק שטוחנים בו פירות אם מותר לטחון בו בשרי ואח"כ חלבי או שצריך שתי בלנדרים?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר טוחנים חם אין מה לדבר שאסור, זה פשוט, אבל גם כשטוחנים קר אין לעשות זאת בשום אופן משתי סיבות: א. זה כלי מעט מורכב ויש סיכוי שלא יהיה נקי באופן יסודי ונמצא שמתערב בשר בחלב. ב. הרי המנהג הוא שלא משתמשים אפילו בקר לבשר וחלב באותו כלי, לכל הפחות לבני אשכנז, ולכן יש להמנע. כמו כן, לפעמים הבלנדר עצמו מחמם סביבותיו מחמת התאמצות פעולתו.

יום נעים

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל