התחייב סכום לצדקה – אופן החישוב

שאלה:

קראתי את השאלה הזו:

נדרי צדקה ליתנם מקופת הצדקה שבבית

ויש לי שאלה דומה:
אדם שהתחייב סכום מסויים לצדקה למוסד תורני, שעורכת כל שנה מגביות ומבקשת התחייבויות לתרומה במהלך השנה.
למוסד זה יש גם קופות צדקה בבתים שמיועד לצדקה בזמנים שונים שאדם תורם לצדקה כגון ער"ש וכדו'
האם יכול אדם לחשב את כספי הצדקה האלו לתשלום ההתחייבות שלו למוסד?
יצויין כי ההתחייבות הוא לא נדר ממש שניתן יהיה לדמות אותו לנדרי צדקה ממש.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שניתן להתנות מראש שכל מה שתתן בקופה במהלך השנה יעלה לך כחלק מהסכום הזה שהתחייבת. רק לזכור שבאופן זה נתינת הצדקה היא רק אותו סכום שהתחייבת, אותן נתינות קטנות במהלך השנה אינם מצוה חדשה, אלא פרעון אותה התחייבות. ולכן מי שרוצה לתת צדקה כסגולה ביום מסויים, כמו ערב שבת, או ערב סוכות וכדומה ושאר ימים מסוגלים, נתינה כזו לא תחשב לסגולה זו, כי זה סכום שכבר התחייבת ורק בפועל ניתן עכשיו.