הסבת מעשרות לאדם אחר

שאלה:

שלום.
תכננתי לתת לחבר שלי מעשרות משום שיש לו כעת הוצאות מרובות וחשבתי שאין לו דרך לשלם אותן.
כעת מתברר שיש לו דרך לשלם אותן, ועל כן ברצוני להסב את נתינת המעשרות למישהו אחר.
האם מותר לי לעשות זאת?

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן זו היתה טעות סבור היית שהוא עני והתברר שאינו כזה, אין טעם לתת לו מכספי המעשרות, ואתה יכול לתת למי שנזקק יותר.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יתכן שהוא בגדר עני שניתן לתת לו מעשרות, אלא שיש עני ויש עני… היות וחשבתי שהוא צריך כעת הרבה כסף על הוצאות מרובות שכעת הוא צריך להוציא, חשבתי לתת לו מעשרות, אולם כעת שאני רואה שיש לו דרך לשלם את ההוצאות הללו, בלי קשר לעובדה שבלא"ה הוא מן הסתם בגדר עני (אברך ממוצע), חשבתי לתת לבסוף את המעשרות לאברך אחר שהינו עני יותר.