הפרשת מעשרות מעיסקאות עם מיסים

שאלה:

שלום רב,

בעבר הייתי מעביר מעשרות באופן מיידי על כל הכנסה שהיתה לי ע"י העברה בנקאית, וכך לא היה מצטבר לי חוב של מעשרות, והכל היה מצויין.

דא עקא, ברוך השם העסק גדל ונהייתי עוסק מורשה, והכל התבלגן מבחינת המעשרות.

ראשית, יש לי הוצאות של ביטו"ל ומע"מ ומס הכנסה.
ממה בדיוק אני מפריש את המעשרות? מסכום הברוטו על הכל או רק חלקי?

שנית, יש לי גם המון עסקאות פטורות ממע"מ [עסקאות חו"ל], וכל העסקאות מועברות לעו"ש שלי, ואין לי אפשרות לדעת איזה הכנסה היא מעסקה החייבת במע"מ ואיזו פטורה ממע"מ, וזה יוצר אצלי בלבול גדול [במידה וחיוב המעשרות לא חל על חלק המע"מ של העיסקה].

מה אני עושה?
אשמח למענה הלכתי לגבי השאלה הראשונה, ועיצה לגבי השאלה השניה.

אציין, הנני אברך בני ברקי קלאסי, לא מחפש קולות חלילה, מחפש לדעת את הדין לאשורו [העסק של אשתי, למקרה שתשאל שאלה שכזו…].

יישר כוח!

תשובה:

שבוע טוב,

חיוב מעשרות תמיד הוא מסכום הנטו, שהרי ההכנסה של הברוטו אינה הכנסה של ריווח אמיתי. אלא כמובן רק מהנטו. לגבי עצה לנקודה השניה שציינת, אין לי עצות, מלבד לרשום על הכנסה. אבל אני לא מכיר אותך ואת העסק עד כמה זה קשה לך.

שיהיה בהצלחה!

הצטרף לדיון

תגובה 1