מחילת חוב מכספי מעשר

שאלה:

שלום וברכה
אדם הצליח להוציא ממני 120000 ש"ח בהלוואה
והחזיר רק חלק מהסכום, וכיום אני מתמודד עם החזרי חובות בגינו
ע"ס 700 ש"ח בחודש. שאלתי היא, האם כיוון שאותו אדם הוא בגדר זקוק
ונצרך לתמיכה, האם הכסף הזה יכול להיחשב מכספי מעשר.
תודה

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל הכלל הוא כך: אם מדובר בסכום שאתה יכול לתובעו וישלמו לך זה בסדר גמור, ואתה יכול לנכות את תשלומי החוב ממעשר כספים במקום הלווה העני. אבל אם מדובר ב”חוב אבוד”, שבלאו הכי אתה לא יכול לדבר על זה או שאין מי שישלם אותו וכו’ באופן מוחלט וברור, ואין שום סיכוי שתקבל, אין כאן כל הפרשה של מעשר, הכסף הזה בלאו הכי אבוד ממך…

בהצלחה ושיהיה תמיד שפע!