יהיו לרצון באלוקי נצור

שאלה:

שלום

א. האם אומרים פעמיים יהיו לרצון? לפני אלוקי נצור ולפני עושה שלום? האם הדבר תלוי במנהגים ונוסחאות?
ב. היכן אפשר לבקש בקשות פרטיות באלוקי נצור? לפני אלוקי נצור? לפני יהיו לרצון האחרון? לאחריו?
ג. כשאדם ממתין עם העושה שלום בגלל אדם שמתפלל מאחוריו. מה הוא יכול לעשות? לענות קדושה? קדיש? ברוך הוא וברוך שמו וכו'? הוא יכול להשלים פסוקי דזמרה למשל? לומר תהילים?
ומתי לעשות זאת? לפני יהיו לרצון אחרון או קודם כל לומר?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

  1. זה אכן תלוי במנהגים ונוסחאות, וכן באופנים מסוימים יש לומר, כגון שהחזן מגיע לקדושה, ראוי לומר יהיו לרצון כדי שיוכל לענות קדושה בשלימות.
  2. לפני יהיו לרצון האחרון.
  3. כל דבר השייך לתפילה מותר לומר.

יום נעים.