זמן הדלקת נרות בערב שבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
יהודי (גבר) רשאי להדליק נרות שבת קודש עד סמוך לשקיעה חהבדיל מאישה , או בזמן הדלקת נרות כמו האישה ?

תשובה:

אין הבדל בין גבר לאשה לגבי זמן הדלקת נרות שבת. באופן כללי המנהגים לגבי זמן ההדלקה אינם חיוב גמור אלא מנהג בעלמא, החיוב הוא להדליק כמה דקות לפני השקיעה כדי שזה יהיה לפני זמן תוספת שבת [אלא שמכמה טעמים יש להתרחק לפחות 20 דק' משהקיעה, ראשית דעת היראים שבין השמשות הוא רביע מיל לפני השקיעה ולא לאחריה, שנית ההבדלים הקלים בין הלוחות, שלישית, יש מקומות שיושבים בעמק ולחלק מהשיטות השקיעה במקומם מוקדמת יותר מחמת ההרים סביבותיהם]. ולכן יש להשתדל בזה מאוד, כדי להתרחק מחשש חילול שבת.

יום נעים.