ג’קוזי ביום טוב

שאלה:

האם יש בגד מיוחד שמותר להיכנס איתו לג׳קוזי ביום טוב ?

תשובה:

לכאורה בכל בגד שהוא יש בעיה של סחיטה ושל איסור שריית בגדים משום מלבן. לגבי עצם דין הרחיצה ביום טוב ראה כאן. ונראה שודאי אין לעשות סתם רחיצה של הנאה שהיא ודאי אינה דבר השווה לכל נפש, לא לכל אדם יש ג'קוזי בבית…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ההגדרה לפי רש"י ביצה כב ב, שכל דבר שבעצם כולם מרגישים בו צורך רק לא לכולם הוא מצוי נקרא שווה לכל נפש, אבל דבר שמחמת חסרונו התרגלו בלעדיו והוא כלל לא נחשב צורך לכל אדם אינו שווה לכל נפש, ופשיטא שאנשים לא מרגישים צורך בג'קוזי. וראה עוד הלכות המועדים עמ' עד.