הכשרת מיקרוגל

הרב ירוחם ארלנגר‎
ג' תשרי ה'תשע"ט

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי שאם חיממו במיקרוגל משהוא חלבי זה בעיה לשים בו בשרי
יש דרך להכשיר את זה שנוכל לחמם בו בשרי כי שמעתי שבלי הכשרה מותר לחמם צלחת שמכוסה בשקית פלסטיק והורי אמרו שזה מסרטן ולא טוב

תשובה:

שלום וברכה

ניתן לסמוך על ההכשרה באופן הבא: לנקותו היטב היטב שלא ישארו בו שיירים כלל, ולאחר מכן להכניס לתוכו כוס או צלחת מלאים מים לא מכוסה בניילון! ולהפעילו זמן ממושך עד שיצטברו בתוכו אדים רבים כבדים. ואז הוא שוב כשר לשימוש בשרי. לא הבנתי מה אמרו הוריך לגבי המסרטן? למיטב ידיעתי רק חפצי מתכת אסור להכניס.

מקורות:

על מקורות ההיתר, ראה שבות יצחק פרק ו בשם הגרי”ש אלישיב, וראה אהל יעקב סי’ קח הערה כו שכך היה מורה הגר”מ פיינשטין, ושכך הורה הגר”י בלסקי זצ”ל, אלא שהורה שהכשרה זו אין לסמוך עליה לענין פסח אלא לענין בשר בחלב בלבד. וראה עוד מאמר נרחב בענין זה בקובץ אור ישראל מאנסי חלק נד, בכל המקורות של הגעלה בזיעה, והביא גם כן מדעת הגרי”ש אלישיב שהקל בזה הלכה למעשה. וראה עוד בס’ הגעלת כלים לרב צבי כהן פרק י סעי’ ד שהביא מקורות נוספים בדין זה. וכן הובא בס’ מערכת השולחן עמ’ שנא בשם הגר”ש וואזנר.

2 תגובות

    א:

    אמא שלי
    אמרה שלכסות אוכל בשקית ולחמם במיקרוגל זה מסרטן

    רבני בית ההוראה:

    הדגשתי שכאן אדרבה אין לכסות את המים, אם מכסים אין הכשרה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *