מעשר כספים לאדם שנמצא במינוס בבנק

שאלה:

תגובה לשאילה על מעשר כספים כשהם במינוס
הייתי מציע לשואלים לגבי הפרשת מעשר כספים כשהם במינוס
שיפרישו מעשר , ןיפרישו בדיוק ולא פחות ,?ואם התם ניזקקים תוכלו לקחת מהמעשר
כמו כן תוכלו מהמעשר לשלם לתלמודי תורה שכר לימוד אם יש לכם ילדים
כמו כן הזן את ילדיו מעל גיל 6 שזה לא חובתו יוכל לתת להם מהמעשר ,
בדוק ומנוסה כי רק בזכות המעשרות מגיע העושר והאושר

תשובה:

אני מקבל את ההמלצה שלך לגבי ההפרשה, אבל לא הבנתי מנין לקחת את ההלכה המקילה שמי שבמינוס רשאי לקחת מכספי המעשר?? רק מי שאכן הכנסותיו באופן קבוע לא מספיקות למחייתו באופן המינימלי המתאים רשאי להמנע ממעשר, מה שאתה כרגע במינוס אינו מתיר כלום.

לגבי שכר לימוד מכספי מעשר ראה כאן שזה גם לא היתר גורף.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תגובתי לעניין הנימצא במינוס הייתה אך ורק אם הוא בגדר ניזקק,
    לעניין פרנסת ילדיו , עיין בדעת הרמב"ם שאומר שהאב חייב רק עד גיל 6 בפרנסת ילדיו