פרשיות של תפילין שיורדות לתיתורא

שאלה:

שלום וברכה. מה הדין אם הפרשיה של התפילין של יד יורדת כנגד חתיכת העור שמדביקים בין התיאורא העליונה לתיתורא התחתונה. בבקשה אם אפשר לקבל מקורות.

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה יש להקפיד שהפרשיה תהיה בתוך הבית, אבל בדיעבד זה כשר גם כך.

מקורות:

ראה ש"ה חולין ענין תפילין ד"ה ארבע שכתב בחריפות נגד אלו העושים פרשיות גדולות וכך היא יורדת לתיתורא. אולם ראה מנחת יצחק ח"ו סי' ועוד פוסקים, שמכך שהפוסקים לא הביאו את דברי השל"ה מובן שזה רק לכתחילה ולא מעכב. אמנם בקול יעקב ס"ק ריג דן לפסול, ויש שחילקו בדעתו בין התיתורא העליונה לתחתונה, ולפי זה במקרה שציינת יש להחמיר לפי דבריו שהוא בחשש פסול. אמנם בחו"ב לר"ח גרינמן סי' ה אות ה מצדד שדברי השל"ה אמורים רק בתפילין של ראש ולא בתפילין של יד. עכ"פ לכתחילה ודאי יש להקפיד בכך ולא להכנס לחששות.