פרווה שבושל בכלי בשרי שאינו בן יומו

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב, מספר שאלות בבקשה בנושא כשרות

א'- האם כל מאכל פרווה או משקה פרווה שאינם חריפים, אם בישלו אותם בכלי בשרי שאינו בן יומו, מותר לאכול או לשתות את המאכלים או המשקים הללו עם חלב?
ואם זה היה כלי חלבי שאינו בן יומו, מותר לאכול או לשתות את המאכלים הללו עם בשר?
ב' – האם הסיבה לכך שמותר, זה בגלל שהטעם הבלוע בכלי הבשרי או החלבי שאינם בני יומם, נחשב פגום לאחר 24 שעות בלא שימוש?
ד' – אם התשובות לא' זה שמותר לאכול או לשתות, אז האם זה מותר רק אחרי שנעשה מעשה הבישול, אך אסור מראש לאשכנזים לבשל בכלי בשרי או חלבי שאינם בני יומם מאכל פרווה בשביל לאכול אותו עם חלבי או בשרי?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

  1. אחרי שבושל ודאי מותר. למנהג הספרדים גם מותר לעשות כך לכתחילה, ולמנהג בני אשכנז אם הוא יודע שרוצה לאכול עם חלב לא יבשל בכלי בשרי אף שאינו בן יומו [בבן יומו כמובן הדינים שונים].
  2. כן.

שבת שלום ומבורך.