מעשר מהחזר מס – המשך

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א.
בעבר עבדתי שנה שלימה ובסוף השנה קיבלתי הכנסה ממעסיק נוסף, כשהלכתי למס הכנסה שעשו לי תיאום מס, הם חשבו שעבדתי שנה שלימה עם שני מעסיקים ולכן לקחו רטרו על כל השנה כולה ויצא שלקחו ממני כמה אלפים טובים. שלחתי את הטפסים המתאימים כדי שיחזירו לי את מה שלקחו, וב"ה החזירו לי את הסכום אבל פחות ממה שלקחו לי. השאלה שלי האם אני צריך להפריש מזה מעשר כספים, הרי מה שלקחו ממני היה טעות, ולא היו צריכים לקחת ממני וזה כאילו לא החזירו לי כלום.

תשובה:

קשה לי קצת לעשות את החשבון, אבל אסביר שוב את העיקרון, כל הכנסה שלך מחוייבת במעשרות, אתה צריך להגיע למצב שאם למשל הרווחתי בין כל העבודות יחד ואחרי כל ההחזרים מאה אלף ש"ח, הפרשת מתוך זה עשרת אלפים. לא משנה מה עכשיו מה קודם וכו', העיקר שמסך כל ההכנסות שבאו לך לחשבון הבנק בסיכום כללי, הפרשת עשירית.

בהצלחה ושיהיה תמיד רק שפע.