מעשר פירות

שאלה:

1. היום קטפתי לימונים ומנגו. האם זה דורש מעשר שני או מעשר עני?
2.האם מה שאני עושה תקין?
ראשית אני חותך חתיכה קטנה לתרומה גדולה
אחכ מפריש עשר אחוז מעשר ראשון. אחכ 10 אחוז מהמעשר ראשון לצורך תרומת מעשר. ממה שנשאר 10 אחוז מעשר שני אותו אני מחלל על מעות. אם זה מעשר עני אני לא מפריש אלא רק אומר את הנוסח כי נתתי לתלמיד חכם הלוואה על דעת שאני אנכה לו מהסכום בעל מעשר עני.

תשובה:

שלום רב,

  1. המנגו מעשר עני הלימונים ספק מעשר שני ספק מעשר עני.
  2. אם אתה שוקל בדיוק אז מה שאתה עושה בסדר אם אתה לוקח בערך זה לא תקין.

הרב שאול רייכבנברג

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    האם צריך לשמור שני מטבעות שונים, למעשר שני ולמעשר עני?
    או שאפשר לחלל את שניהם על אותו מטבע?

  2. מעשר עני לא מחללים אלא נותנים, ולכן, גם אם חיללת בהסכמת הגבאי על מטבע יש לתת את המטבע לענייים, בשונה ממעשר שני, ולכן אין לחלל על אותה מטבע.