נדרתי לא להכנס ליוטיוב – המשך

שאלה:

שלום רב. כמו שאמרתי כבר בעבר שהייתי יותר חסר דעת אז נדרתי שלא הכנס לאתר יוטיוב. עכשיו יש ביוטיוב רב שאני ממש אבל ממש מיתחבר אליו ממש הדעת שלו עוזרת לי מאוד להיתקרב לה' יתברך ולאמת וכול השיעורים העדכניים שלו ביטויוב עכשיו עד שאני יראה בס"ד איך אני בעזרת ה' יתיר תנדר אים ביכלל האים אני יכול לדוגמא להגיד לאימי שתיכנס ליוטיוב בפלאפון שלי ותיכנס לשיעור כך וכך ואז אני פשוט יראה לו נוגע במסך לו מזיז רק אוחז תטלפון ורואה זה ניקרא שאני עובר על הנדר?

תשובה:

שלום וברכה

זה בהחלט נקרא לעבור על הנדר, הנדר לא היה שלא תעשה את לחיצת הכפתורים אלא שלא תראה את התוכן זה ברור… יש שתי אפשרויות: המומלצת, לעשות התרת נדרים. השניה, שמישהו יוריד לך את השיעור למחשב, ואתה תראה אותו לא ביויוב אלא מתוך הדיסק קשיח של המחשב.

יום טוב