מעשרות לישיבה חרדית תיכונית

שאלה:

ישנה ישיבה שמצבה דחוק וזאת ישיבה עם חצי יום קודש וחצי חול (ישיבה לחרדים)
האם אפשר לתת להם מעשרות?

תשובה:

שלום וברכה

אם מצבה דחוק זה אפשרי, אבל מסופקני עד כמה זה כך, ישיבות כאלו נהות מתקציב נרחב מהמדינה, ולמעשה יש להם כפל תקציבים גם ממשרד הדתות וגם ממשרד החינוך, וגם ההורים משלמים שכר לימוד, אני הייתי תורם לישיבה קדושה שם לומדים כל היום תורה והישיבות נאנקות תחת עול עצום, תקציבים זעומים, החזקת חדרי אוכל ופנימיות, וכמות עצומה של תלמידים. אבל תעשי כנטיית ליבך, ואם את מרגישה קשר מיוחד למקום זה אפשרי.