מעשר כספים

שאלה:

שלום הרב,
א. האם ניתן לתת מעשר כספים לאברך כולל כבן 30 שבהמשך יצא לעבוד אך כרגע משקיע את כל יומו בעמל לימוד התורה. אמנם, יש לו כסף שחסך בצד בשביל שיוכל בהמשך להתחיל לקנות דירה וכו' וכרגע רק אשתו עובדת. יש לו 2 ילדים. רמת החיים היא קצת פחות ממה שאנשים עובדים חיים. הוא עצמו נותן מעשר כספים.

ב. ניכוי תשלום מעון מהסכום למעשרות (בשביל שההורים יוכלו ללכת לעבוד): האם ניתן גם לחשב כפי מעון שהוא קצת יותר איכותי וממילא קצת יותר יקר? או שחייבים לשלוח את הילד רק למעון הכי זול

תודה מררש

תשובה:

שלום רב

  1. נשמע שהמצב שלו טוב מאוד, למה לתת לו כספי צדקה?
  2. בודאי ניתן לפי המעון שאליו אתם שולחים.

שבת שלום ומבורך!