קבורת מאבד עצמו לדעת

שאלה:

שלום
דבר ראשון רק להדגיש שהשאלה היא לא למעשה אלא למדתי הלכות אבלות אז רציתי לברר משהו בלימוד.
מובא בפוסקים שאדם שאיבד עצמו לדעת יש מקום להקל להתאבל עליו כי אולי עשה תשובה וכיו"ב.
לא כ"כ ראיתי התייחסות לענין האם מקילים על המתאבד גם לענין לקבור אותו בין שאר מתים או שבזה נוהגים תמיד לקבור אותו בצד. או שבזה גם יש מקום להקל כמו באבלות עליו.
תודה רבה!

תשובה:

למעשה המנהג במצב כזה, שאם יודעים שסבל מדכאונות ומצוקות וכו' מצב נפשי שאינו יציב, קוברים אותו כרגיל, ורק אדם שהיה מאוזן לגמרי ומחמת סיבה כל שהיא בחר בשאט נפש לאבד עצמו לדעת קוברים אותו מחוץ לגדר. ראה כאן הרבה תשובות בנושא זה.