מחבת בשרית מזלג חלבי ומאכל פרווה

שאלה:

בס"ד שלום רב

רציתי לשאול הבן שלי הרתיח שמן במחבת והתחיל לטגן תפו"א (צי'פס) המחבת היה בשרי , לא השתמשו כלל במחבת בכ'ד שעות שקדמו לארוע , הבן לקח מזלג חלבי ולזמן קצר ממש התחיל להזיז את הציפ'ס שבמחבת באמצעותו , ומייד העמדתיו על טעותו , מה דין המזלג , מה דין המחבת והצי'פס תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהכלים היו נקיים ולא בני יומם, והמאכל היה פרווה – הכל מותר ואינו צריך הכשרה. כמובן לכתחילה אסור לעשות זאת.

בהצלחה רבה