מכירת תפילין ישנים

שאלה:

שלום הרב,
האם מותר למכור תפילין ישנים עקב רכישת תפילין חדשים?
והאם מותר למכור פרשיות תקינות שהוצאו מתפילין ישנים שבמקומם החליפו לפרשיות מהודרות יותר?

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' קנג ס"ק סב הביא מחלוקת בין הפוסקים אם מותר למכור תפילין ישנות כדי להוציא את דמיהם לחולין, אבל נהגו לסמוך להקל כאשר הוא רוצה בכסף זה לקנות תפילין חדשות, ראה שבט הלוי ח"א סי' מא. ונראה שלענין זה אף שכבר שילמת על החדשות, עדיין אתה יכול לממן זאת אם מצבך דחוק על ידי מכירת הישנות, בפרט שיש שהקלו גם לצורך פרנסה למכור, ראה שו"ע שם סעי' י לענין ספר תורה של יחיד, וכל שכן בתפילין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התפילין מהודרות של בני מונחות בארון כבר שנים לצערי הרב
    הצעתי אותם למכירה
    אין עניין הלכתי שישבו בארון עד סוף חיי
    האם בכסף אני חייב לעשות דבר שבאותו רמת קדושה או אפשר גם חסד או מצוה שנמצא לנכון
    אין לי בעייה כלכלית