הבדלה במוצאי שבת ליל החג

שאלה:

שלום כבוד הרב,
ההבדלה במוצאי שבת :מבצעים אותה עם נר הבדלה רגיל בשולחן החג?
האם מותר להזיז את הנר בחג כאשר הוא דולק למקום אחר?וכמובן שהוא יעבה לבד.

תשובה:

שלום וברכה

לצערי לא הספקנו כבר לראות את השאלה לפני החג, כמובן לא מבאים נר הבדלה רגיל, אין מה לעשות איתו, שהרי לא ניתן לכבותו… כמו כן יש להמנע מלהדליק נר במיוחד להבדלה כיון שיש שחששו שנר שכל תכליתו למצוה ולא לאורה הוא נר של בטלה שאסור להדליקו ביום טוב, אלא מברכים על הנרות שבת, והמהדרים מדליקים לפני שבת נר נשמה מיוחד שיוכלו לברך עליו במוצאי שבת את ברכת ההבדלה, לגבי האם מקרבים שתי נרות יחד כדי שיהיו אבוקה יש מנהגים חלוקים, יש שחששו בזה לכיבוי כשמפריד אותם בחזרה, ולכן רבים נהגו לברך על נרות השבת כפי שהם למרות שאינם אבוקה, וכן נהג הגרש"ז אויערבך.

שבוע טוב