הערמה בכספי מעשר

שאלה:

שלום וברכה!
התחתנתי בשעה טובה בסוף בחורף, ובר"ח אייר התחלתי ללמוד בכולל, בכולל משלמים כל חודש 2500 שח, כ800 שקלים ממשרד מגיע ממשרד הדתות ושאר המלגה משיג הכולל מאנשים טובים.
בכולל משלמים לפי חודשים לועזיים כך שבאמצע אייר קבלו מלגה של 2500 על שבועיים של לימוד. על חודש אפריל.

כאשר אני נכנסתי לכולל שאלתי את ראש הכולל האם אקבל על אפריל היינו על השבועיים הראשונים וענה שכן באם אקפיד על הזמנים, הקפדתי וכו, וראש הכולל רוצה לתת לי את המלגה.
אבל מתברר שלמשרד הדתות ישנם כמה מועדי רישום בשנה והקרוב הוא הראשון לחמישי, אז מהם לא אוכל לקבל על אפריל, ופתאום ההנהלה הגשמית של הכולל הודיעה לאברכים החדשים שלא נקבל כלל על אפריל מכיון שהכולל הוא עמותה מסודרת ואי אפשר להוציא מלגה לאברך אא"כ יש כבר את המלגה של משרד הדתות ועל זה ניתן להוסיף.

שאלתי היא: האם אוכל לקחת כספי צדקה שמורכבים ממעשרות ומצדקה רגילה, שנמצאים אצלי במזומן לתת אותם להנהלת הכולל כתרומה על מנת שהם יתנו לי את זה בחזרה כמלגה?
באופן הזה הנהלת הכולל לא רואה בעיה חוקית.
שאלתי היא האם זהו ענין של הערמה וכו או שזה חלק מבחינה הלכתית וכך אפשר לעשות,
או לחילופין שאת המעשר של העשרה חודשים הקרובים, אשאיר אצלי כביכול שנתרם לכולל וקיבלתי זאת מהכולל על המלגה החסרה
שוב כל זה כי אני יוצא מנקודת הנחה שראש הכולל אמר שאקבל על אפריל וזהו רק בעיה טכנית
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

נראה לי לגמרי כהערמה, ואין כל טעם בפעולה כזו. מה שראש הכולל הבטיח לך זו שאלה אחרת של דיני ממונות עד כמה הוא מחוייב לעמוד בהבטחה זו, ולענין זה כיון שלא היה שום קנין שמחייב אותו בכך אין מקום לתובעו, אבל לעשות סיבוב של כספי המעשר כך שיגיעו אליך בחזרה אין בכך כל ממש.

שיהיה תמיד רק שפע!