ליבון קל במקום הגעלה

שאלה:

צהריים טובים כבוד הרב
קודם כל, אקדים ואומר שזה סיבוך אצלי ללכת לחפש מישהו שיעזור לי בהגעלה או ליבון. הגעלה זה היה יכול להיות פחות בעייתי, אלא שזה מסובך לנקות בחריצים של הסירים.
ואני מחפש דרך שתהיה לי נוחה להלבין את הכלים שלנו בבית שלא שומרים תורה ומצוות.

האם אפשר להכניס סיר טרף לתוך תנור (כשר) לחמם אותו לחום מסוים וכך לעשות לו ליבון קל?

תודה רבה כבוד הרב על כל העזרה

תשובה:

אפשר להכניס לתנור נקי וריק ולהפעיל על חומו המירבי שעה, כשהתנור והכלי לא היו בשימוש 24 שעות ושוב, התנור נקי!

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מעולה! בנוסף, אם הכלי והתנור לא היו בשימוש ב-24 שעות האחרונות, והתנור נקי, אך התנור טרף, גם אפשרי להכשיר את הסיר בתוכו אם אפעיל אותו במשך שעה על חומו המירבי?
    תודה רבה כבוד הרב!

  2. במידה וההכשרה שלה היא בהגעלה ולא בליבון אזי אכן בדיעבד יועיל גם ליבון קל. אפשר גם ללבנה בזהירות מכל צד על אש הגז.